På villovägar med systrarna B

I lördags åkte jag till Malmö. Med mig i bilen hade jag min dotter Malin och de tre systrarna B. När vi startade vår färd från Småländska höglandet anade vi inte vad vi skulle råka ut för – mest på grund av min egen förvirring.

Systrarna B är härliga och roliga människor som det är kul att umgås med, så humöret var på topp redan från början.

Vi skulle stanna och ha picnic i en bokskog, hade vi bestämt. Efter lite letande hittade vi rätt. Malin lyckades doppa sin vita sko i gyttja och någon undrade vad det var som lät under växterna där vi trampade fram. Ormtjuserskan här nedanför försäkrade oss att det inte finns några ormar i Skåne, strax innan vi hittade den här krabaten.

Efter att ha ätit och tagit en massa bilder, satte vi oss i bilen igen. Solen sken och alla i baksätet blev tigerrandiga.

Jag lyckades missa avfarten mot Malmö, men till slut kom vi in i stan från helt fel håll.

Min yngsta dotter Ida har gått en dansutbildning här och målet för vår resa var att se hennes slutföreställning på teatern Palladium. Det var en proffsig show och Ida strålade som vanligt.

När vi började åka hemåt körde jag fel för andra gången. Vi skulle åka mot Jönköping, men plötsligt stod det Kalmar på skyltarna. Vi fick krångla oss igenom Lund för att komma på rätt väg igen.

Vid Helsingborg ska man svänga av norrut, men vi pratade och hade så trevligt i bilen att jag missade det också! När det stod Halland och Laholm på skyltarna började vi ana oråd. Vi hade åkt fyra mil åt fel håll. Till slut hittade vi en liten väg som tog oss tillbaka mot E4:an.

Vi pratade skoj och allvar och hade lite roliga bilaktiviteter. Alla fick till exempel berätta nåt om sig själv som de andra inte visste om. Vi hade så kul att jag helt glömde bort att vi skulle ha tankat för länge sen.

Som tur var närmade vi oss Hamburger Hill utanför Värnamo. Det är en kulle utefter motorvägen med en bensinmack och Burger King, Max och McDonald’s. När det var två kilometer kvar dit började bilen hosta. Vi kröp fram på de sista bensindropparna, men när det var 500 meter kvar till avfarten kom vi inte längre.

Det var bara att börja promenera utefter motorvägen i mörkret. Macken såg ut att ligga ganska nära, men det tog ändå 20 minuter att komma dit. Jag köpte en dunk med bensin. Promenaden tillbaka till bilen kändes inte så lång, eftersom vi körde sångleken medan vi gick.

Resten av resan gick utan missöden och vi kom hem flera timmar senare än vi hade tänkt. Men vem bryr sig? Missödena berodde mest på att vi hade så kul i bilen. Alla var överens om att hemresan var det roligaste på hela dagen.

Annonser

2 svar to “På villovägar med systrarna B”

 1. Micke Broqvist Says:

  Allra bästa Tony, TACK! Tack för en härlig reseskildring. Jag trodde jag var ensam om att drabbas av denna förvirring under bilfärder. Men så var alltså icke fallet. 🙂 Själv brukar jag säga att jag har ett lokalsinne likt en lobotomerad sjöko….

  Inga GPS-apparater, handskrivna vägbeskrivningar eller printade kartor från Eniro lyckas få mig på rätt vägar. Väldigt sällan iaf. Jag har bl a åkt över broar som inte existerat. Har åkt genom hela halva Västmanland för att komma till Sala (vi pratar Surahammar, Hallstahammar, Västerås osv osv..). Är jag förberedd dvs medveten om resmålet tidigare än 24 timmar. Ja då kommer jag garanterat att åka fel. Och restiden kan plussas på med ett par timmar. Jag har vant mig vid detta numera.

  Det skulle kunna tyckas vara irriterande på sitt lilla vis. Att aldrig komma rätt, att inte kunna läsa vägskyltar och kartor. Men samtidigt är det med viss glädje jag konstaterar att jag sett en hel del av Sverige, som jag annars inte skulle ha sett.

  Alltså kommer jag fortsätta packa min bil och ge mig ut på vägarna på mina irrfärder. 🙂

 2. På villovägar med systrarna B, del 2 « Ditt & datt Says:

  […] råkade bli så att systrarna B följde med på resan precis som på den förvirrade Skåneturen som jag skrivit om tidigare. De två yngre systrarna – A och B – skulle till Frizon-festivalen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: