Omedveten P-brottsling

Det sägs att Sveriges mest föraktade yrke är manlig lapplisa, eller p-nisse som de brukar kallas. Jag tycker det är lite orättvist. I tider av arbetslöshet får man räkna med att folk kan sänka sig till vad som helst för att få en inkomst. Jag stör mig inte så mycket på lapplisor vilket kön de än må ha, så länge jag inte själv blir drabbad.

Men just nu är jag lite trött. De två senaste gångerna jag har besökt Stockholm har jag fått P-böter. Trots att jag betalt P-biljett har jag lyckats bryta mot någon parkeringsregel båda gångerna. 600 plus 900 kronor. Sura pengar när jag trodde att jag varit ärlig och laglydig.

Från och med nu överväger jag allvarligt att sluta ta med mig bilen när jag besöker Huvudstaden. Om man ärligen betalar P-avgift där det är som billigast, kostar det 120 kronor om dagen. Lägg därtill kostnaderna varje gång man passerar en biltull. Ska man vara där några dagar blir det rätt  mycket pengar. Billigare att köpa SL-kort och åka fritt på buss, tunnelbana och pendeltåg.

Och tänk på all tid man lägger ned på att hitta någon lucka att parkera i. Hur många timmar av mitt liv har gått till sånt?

När jag själv bodde i Stockholm och jobbade inne i stan, stod det en liten skål med enkronor på receptionsdisken. Om en lapplisa siktades sprang man ut och tog med sig en krona ur skålen. Det fungerade mycket bra.

Min vän Fotografen har berättat att när han jobbade på Hornsgatan, hade man installerat en ringledning i alla butikerna i kvarteret. Den som såg en lapplisa tryckte på en knapp och då gick det larm överallt. Folk rusade ut ur alla butikerna och stoppade i pengar i automaten innan lapplisorna hann blinka. Kul idé.

Annonser

Ett svar to “Omedveten P-brottsling”

  1. Surfing på bussen « Ditt & datt Says:

    […] Ditt & datt Musik, film, positivt tänkande och annat livsnödvändigt « Omedveten P-brottsling […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: