Bröllopsyra

Idag är det dags för kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel från Ockelbo. Jag har varit i Stockholm några dagar och känt in atmosfären. Det lustiga är att folk som annars fnyser lite föraktfullt över kungahuset, nu har intagit en annan attityd. Hela stan är smittad av bröllopsyra.

Det som märks tydligt är det stora pådraget av beväpnad polis och miltär i hela innerstan. Och det är väl klart att säkerheten är jätteviktig. Ett arrangemang som det här, som dessutom har prominenta gäster från andra länder, vore ett drömmål för terrorister. Man får bara hoppas att allt ska avlöpa väl.

Under hela veckan har det varit massor av aktiviteter i stan. Det har byggts upp scener på flera ställen och den som vill kan uppleva konserter och mycket annat.

Självklart finns det en del kommersiella inslag. Alla möjliga företag passar på att gratulera brudparet i sin reklam, Pressbyrån annonserar om bröllopsglass och längs vattnet nedanför slottet har bland andra Arlanda och IKEA roliga happenings.

IKEA har satt upp ett tälthus i form av Haga slott och slagit an temat ”Tillsammans”. Den speciella designen går att köpa på T-shirts, tallrikar, tygkassar, tablettaskar mm. Inne i ”Haga slott” presenterar man inredningsidéer med kungligt tema. Kreativiteten sprudlar.

Vill man koppla av lite efter slottsturen, kan man avnjuta en prinsessbakelse för fem kronor på den stora serveringspontonen med utsikt över Strömmen, Skeppsholmen och det historiska skeppet Götheborg, som har lagt till bröllopet till ära.

En sak är klar. Det blåser härligt positiva vindar runt bröllopet, som påverkar stämningen i hela stan. Det känns som om det här tinar upp folk på ett välbehövligt sätt och att vi kan vara stolta över att vara svenskar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: