Jag såg något vitt

Idag – på själva bröllopsdagen för Victoria och Daniel – öser Dagens Nyheters ledarskribent galla över kungahuset. Så här skriver hon om de positiva stämningarna runt bröllopet: ”Det har varit en manipulation så massiv att världens diktaturer borde ha bjudits hit för studier.” Det kan man kalla för en spottloska i ansiktet på det svenska folket.

Det verkar som om de som skriker om att avskaffa kungahuset, krossa kärnfamiljen och kastrera alla män, är så intoleranta att de inte godtar andra åsikter än sina egna. När motsatsen bevisas – som idag, med en halv miljon människor på stan för att fira brudparet, har DN:s ledarskribent ingen annan förklaring än att idiotförklara varenda en av dessa människor.

Jag kom till Kungsträdgården precis när vigseln i Storkyrkan skulle börja. Det var total trängsel framför den stora TV-skärmen och jag stod så jag såg en liten flik av den. När rutan plötsligt blev svart under ingångsmarschen, höjdes ett mäktigt rytande från folkhopen, men bilden kom tillbaka efter några sekunder. När först Daniel och sen Victoria svarade ja, jublade alla och applåderade.

Jag drog mig ner mot Strömmen och hittade en TV-skärm som inte var skymd. Stämningen var fantastisk och glädjen var påtaglig bland alla som tittade på.

När kortegen satte igång efter vigseln, stod jag bara några meter från en av gatorna där brudparet skulle åka förbi i sin vagn. Men det var nästan omöjligt att se något. Jag skymtade något vitt när vagnen körde förbi (brudklänningen), men inget fastnade på bild utom en massa uppsträckta händer med kameror.

Så småningom släppte man på avspärrningarna och hela folkmassan rörde sig ut på Strömbron för att först se brudparet stiga i land efter sin båttur och sedan vänta på att de skulle visa sig på slottets balkong.

Till slut steg de ut och stannade generöst länge för att motta folkets jubel. Detta, mina vänner, var välbehövligt för vi-känslan och stoltheten över vårt land. Hur idiotiskt det än kan verka för somliga.

Annonser

2 svar to “Jag såg något vitt”

  1. Anna Says:

    Jag följde hela bröllopet på tv, och det var så vackert. Jag tycker att det är fantastiskt att vi har ett sånt fint kungahus. Och det är bra att vi har dem; oavsett hur oense folk kan vara politiskt så är de en neutral punkt som enar den största delen av folket. Vem vill ha det som i USA när de två halvorna av folket konstant är emot varandra, något som aktualiseras vart fjärde år. Nej jag hoppas att vi inte behöver ge upp vår tradition och historia – vi har lika mycket demokrati med dem kvar.

  2. Eivor Berglund Says:

    Vissa människor tycks vara helt iskalla och opåverkbara av känslor. Oj, säger jag. Det är väl bara att tycka synd om dem!
    För övrigt tycker jag att Din reaktion , Tony, var helt motiverad och jag instämmer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: