En rockinstitution går i graven

I kväll skriver både Aftonbladet och Expressen om att årets Hultsfredsfestival ställs in. Beskedet kommer som en chock för alla som har köpt biljetter och planerat att uppleva festivalen, som i år skulle fira sitt 25-årsjubileum.

Hultsfredsfestivalens hemsida beklagar arrangörerna att de behövt ta detta beslut bara en och en halv vecka innan jubileumsfestivalen skulle gå av stapeln. Biljettförsäljningen har inte varit tillräckligt bra och man kommer att begära sig i konkurs. Det betyder att den rockfestival som har regerat i ett kvarts sekel går i graven.

Många föräldrar och andra äldre kanske drar en lättnadens suck. I TV och andra media har man ensidigt visat bilder med ungdomar som ligger redlöst berusade i leran. Men det är troligen en orättvis bild. Media älskar att visa skandaliserande bilder och är inte så objektiva som många tror. Hulstfredsfestivalen är ett arrangemang som i första hand har varit en gigantisk musikfest med många av de allra största namnen på scenerna – både svenska och internationella.

Besvikelsen är oerhörd bland dem som sett detta som sommarens största händelse. Man ser beskedet som något helt ofattbart och det kokar av ilska och frustration. Arrangörerna ber om förståelse för det beslut de har fattat, men kommer knappast få mycket av den varan.

Man lär inte kunna undvika stora omkostnader, trots att man ställer in. Alla bokade artister måste troligen ersättas och frågan är om det verkligen hade varit mer kostsamt att genomföra festivalen. En sak är nog ganska säker. När de olika rockbanden har fått sina skadestånd finns det knappast några pengar kvar till dem som köpt biljetter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: