Bastu utan bastu

Det här kan man kalla sommar. Det har varit över 30 grader varmt ett antal dagar nu. Varmt ute och varmt inne.

Så fort man rör sig det minsta svettas man floder. Man känner sig inte precis superfräsch. Alla man pratar med kommenterar hettan.

En vän sa tidigare idag att det inte gick att vara i trädgården. Han var tvungen att svalka sig med en tur i bilen. Men jag har ingen AC i min, så jag får nöja mig med att öppna kylskåpet här hemma.

Själv har jag bestämt mig för att inte klaga på värmen. Hela vinterhalvåret går man och längtar efter sommar, så varför klaga när den äntligen kommer på riktigt?

Det klagas alldeles för mycket i vårt land. Varför fokusera på allt man är missnöjd med eller försöka hitta fel när såna egentligen inte finns? Lite förnöjsamhet skulle vara välgörande för det svenska folket.

Vi borde tacka och ta emot när värmen äntligen kommer. Som det är nu har den samma effekt som bastubad. Man svettas ut en massa slaggprodukter ur kroppen och det kan ju aldrig vara fel. Sen gäller det bara att dricka mycket och att inte sätta upp alltför tunga arbetsmål för varje dag.

Värmen tvingar oss att slå av på takten lite – något som vi skulle behöva göra oftare. Så passa på att koppla av med en god bok och nåt kallt att dricka. Om några månader är det mörk och kallt. Då kommer vi att drömma om sommaren igen.

Annonser

2 svar to “Bastu utan bastu”

  1. Anna Says:

    Bra skrivet!!

  2. Maggan Says:

    Börjar med att GRATTA DEJ på din födelsedag. Visst är det skönt att slippa frysa, jag ”svalkar” mej inne, visserligen är det 28 grader men ”betydligt” bättre en 34 som det är ute här hos mej på Gotland. Kylskåpet var en bra ide´, det ska jag testa, har inte heller någon AC. Kanske det blir en tur till havet, tar cykeln i så fall om jag orkar trampa.
    Du är duktig att skriva. Kram från Maggan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: