På villovägar med systrarna B, del 2

Igår åkte jag till Örebro för att hämta en bäddsoffa hos min dotter Anna. En bilresa kan (som Askungen säger) vara ”tråkig och trist och tråkig…”, men ”alldeles underbar” om  man har sällskap i bilen.

Det råkade bli så att systrarna B följde med på resan precis som på den förvirrade Skåneturen som jag skrivit om tidigare. De två yngre systrarna – A och B – skulle till Frizon-festivalen. Storasyster R följde också med. Hon ville träffa Anna, Richard och lilla Selma.

Våra 20 mil till Örebro gick mest på ganska små vägar, ibland kantade av såna där deprimerande hastighetskameror. Men trots dessa olägenheter blev resan angenäm, helt och hållet på grund av sällskapet.

Vi släppte av A och B i centrum och sen körde jag fel och hamnade i delar av Örebro som jag aldrig sett förut. Både jag och R fick en tydlig flashback till vår förra resa. R ansåg att vi skulle åka åt ena hållet och jag själv åt det motsatta. En av oss fick rätt och vi kom fram till slut.

Vi lastade på soffan och R fick äntligen träffa lilla Selma, som hon inte sett tidigare.

När vi skulle åka hemåt ett par timmar senare, hade A och B ångrat sig (!) och ville åka med tillbaka. De skulle lifta till Örebro nästa dag med någon annan.

På E20 utanför Kumla började det rycka i bilen. Jag trodde inte det var sant. Bensinstopp på den här resan också! Bilen stannade helt ett par kilometer från nästa avfart och jag beredde mig på en lång promenad. Men mirakulöst nog lyckades jag starta den och köra ända fram till närmaste mack.

Resten av hemresan gick utan mankemang. Vi stannade till i Boxholm och köpte ett par smarriga ostar innan vi kom hem.

Hur kan det då komma sig att jag, som aldrig brukar få bensinstopp och som sällan kör fel, har gjort det på båda resorna med systrarna B? Ja, somliga skulle kanske anse att jag blir distraherad av så mycket kvinnlig fägring i bilen. Men jag vet svaret: Vi har så trevligt på våra resor att jag glömmer bort både bensinen och orienteringen.

Tack och lov för goda vänner!

Annonser

3 svar to “På villovägar med systrarna B, del 2”

 1. Stina Brandt Says:

  Vad trevligt att få en inblick, med hjälp av kamera och din beskrivning, in i en dag av mina barns ”galna” liv!
  Du ska veta att du och din familj har gett tillfälle till mycket glädje genom åren vi bott i Aneby. Detta endast för att du är du och ni är ni. Vänner vi verkligen värdesätter och uppskattar!
  Goda vänner är en Guds gåva

 2. gladatony Says:

  Tack för kommentaren, Stina! Du vet att jag känner likadant för er familj. Tack för att ni finns!

 3. beatrice b Says:

  fler äventyr ska det bli! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: