Rätt glasögon inför framtiden

Förra lördagen var jag på en festlighet i Stockholm. Min kusin var conferencier och skötte det hur bra som helst. En sak som hon sa lite i förbigående klistrade sig fast i min hjärna. Så här sa hon:

”Framtiden ligger framför oss!”

Du kanske tycker att den självklarheten inte är särskilt imponerande. Men jag anser ändå att den är en sanning som tål att tänka på. Framtiden ligger faktiskt framför oss. Det tycker jag är hoppfullt.

Den som har haft det tufft ett tag kan lägga detta till handlingarna och hoppas på att framtiden har något bättre att bjuda på. Efter regn kommer som bekant solsken.

Härom dagen hörde jag någon säga ungefär så här: ”Ungdomar är personer som har alla besvikelser framför sig.” Vilka tråkiga och osunda ord. Jag protesterar! Den som går genom livet med den typen av kommentarer är i stort behov av att byta glasögon.

Den som vågar byta negativa och nedbrytande tankar mot ljusa och positiva, har allt att vinna. Då ser man framtiden an med förväntan och nyfikenhet och mår otroligt mycket bättre.

Vi kan givetvis inte veta ett dugg om framtiden. Livet blir inte alltid som vi tänkt oss och ingen av oss kan veta med säkerhet att vi lever i morgon. Ändå är det möjligt att se ljust på framtiden.

Om vi möter varje ny dag med positiv förväntan, är chanserna stora att vi lägger märke till alla bra saker som händer. Vi kan också se möjligheter som vi kanske hade missat helt om vi använt vår energi till att beklaga oss.

Dagarna som har gått går inte att göra ogjorda. Men framtiden ligger framför oss. Vi kan när som helst göra ett nytt avstamp, resa oss ur negativa tankar och smitta av oss med en positiv attityd i stället. Välj rätt framtid!

4 svar to “Rätt glasögon inför framtiden”

 1. Curt Wrigfors Says:

  Lyssnade på Carl-Eric Sahlberg i Pingstkyrkan i Jönköping på evangelistveckans avslutningshelg i mars 2010. På ett mycket fängslande sätt ställde han en fråga till oss i publiken om vilken predikan han skulle hålla. Vi skulle få rösta på två alternativ. En predikan som han var klar med och utkastet var klart. Den andra predikan var inte klar än, men han var ändå beredd att hålla den. Den första hade temat ”Det finns inte mer att få”, den andra hade temat ”Det finns mer att få”. Predikan om att det finns mer att få vann med förkrossande majoritet. Ja då säger Carl-Eric då får ni finna Er i att den inte är färdig.

  Carl-Eric tog utgångspunkt pastor Lewi Pethrus när han 27 år blev föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, strax efter Lewi Pethrus tillträde som föreståndare utbröt en konflikt inom det Svenska Baptistsamfundet, gällande vilka som fick fira nattvard vilket 1913 resulterade i att Filadelfiaförsamlingen uteslöts ur Baptistsamfundet. När han var 31 år startade han tidningen Evangeli Härold, när han var 46 år byggdes den stora Filadelfiakyrkan i Stockholm, när han var 61 år startade han tidningen Dagen, när han var 71 år startade han IBRA radio, när han var 75 år startade han LP-stiftelsen, när han var 80 startade han partiet Kristdemokraterna. Lewi Pethrus fick Vasaordern han var teologie hedersdoktor. Han och Filadelfiaförsamlingen i Stockholm var med och underhöll Brasilienmissionärerna Daniel Berg och Gunnar Vingren som sedan var med och startade det som idag har miljontals människor i Brasilien som medlemmar i rörelsen. Pethrus dog 90 år gammal 1974.

  Det finns mer att få, livet är inte slut vid 65. Man får inte ge upp utan vara uthållig tills målet är nått.

 2. Elisabeth Claesson Says:

  Hej,

  Tony. En bra kommentar om ungdomar. Jag tror att det är oerhört viktigt att vuxna slutar och tala om alla negativa saker om barn o ungdomar o uppväxtmilj mm. Jag möter underbara barn o ungdomar i min rolls om lärarvikarie och jag ser att det de behöver är värme o åter värme och uppmuntrande ord. Om vi kan ändra den trenden så får de framtidshopp. Emellertid behöver vi få en bättre politik för dem också för enbart ord hjälper inte men det gör en del.

 3. Maggan Johnson Says:

  Hej Tony ! Du har mycket ”innanför din panna”, du tänker och förstår, även delar du med dej både dina erfarenheter och tankar. Säkert är det många, du så att säga hjälper på traven genom det du skriver. Du är klarsynt och mycket duktig, medmänsklig och förstående.
  Tack för alla kloka inlägg, även har dom hjälpt mej på ”traven”.
  Kram från Maggan

 4. Metronyx Says:

  Bra sagt Tony. Problemet nu för tiden är inte ungdomarna utan snarare den dystra världsbild som vi vuxna duktigt serverar dem. Vi måste vara hoppfulla själva och visa dem de vägar som leder till ljus och hopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: