Öken-varning

Inget nytt under solen, har du kanske tänkt när du har tittat in här på senaste tiden. Det har inte duggat särskilt tätt med inlägg, får jag nog erkänna.

Inte för att viljan att skriva har saknats. Nej, problemet är att varje gång jag har anropat min hjärna, har det bara knastrat torrt. Sanningen är att jag har drabbats av idétorka. Eller som min vän K brukar säga: ”Öken lilla fröken”.

Min tanke är ju att den här bloggen ska vara kul att läsa för alla. Därför har jag sällan inlägg av typen ”Så här har min vardag sett ut idag”. Men nu måste jag sparka igång mig själv igen, så jag tar den enkla utvägen och frågar mig vad som har hänt sen sist.

I årets Melodifestival med sina fyra deltävlingar har det förekommit några riktiga bottennapp, men faktum är att det också har varit en rad riktigt bra låtar. I Andra Chansen i lördags hade de flesta låtarna vinnarpotential, men bara två kunde gå vidare till final, bland annat en av mina favoriter ”Oh my God”. I finalen nu på lördag kan det bli riktigt spännande.

Förra helgen gick den stora Oscarsgalan av stapeln. Jag var lite deppad eftersom jag har bytt TV-abonnemang och inte längre har Kanal 9, där galan visas direkt i sin helhet. Jag fick nöja mig med det två timmar långa sammandraget i Kanal 5 på måndagskvällen.

Som vanligt hade jag bara sett ett par av de nominerade filmerna, men evenemanget är högintressant ändå. De finaste priserna (Bästa film, Bästa regi, Bästa manus och Bästa manliga skådespelare) gick till The King’s speech.

Någon dag senare var jag själv och såg just den filmen på bio. Colin Firth gör en fantastisk insats i huvudrollen och filmen är riktigt bra och historiskt intressant. Men var den verkligen 2010 års bästa film? Nja, hade jag fått ett ord med i laget hade Inception korats till segrare. En unik, intelligent och spännande historia.

Annonser

Ett svar to “Öken-varning”

  1. ulf engström Says:

    Ja detta med maten är viktig, jag lägger till dig och följer utvecklingen på min blogg. Välkommen dit om du vill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: