Plåstret som fastnade

I ett gammalt Tintin-album handlar en hel sida om hur en rad människor på ett flygplan försöker bli av med ett klistrigt plåster. Ungefär samma sak hände mig för en dryg vecka sen.

Jag är en sån där som alltid har musik i huvudet och som går och hummar på melodier när jag är ute och handlar eller är på jobbet. Under hela torsdagen och halva fredagen kom jag på mig själv med att nynna på ”Popular”. Helt oförklarligt. Jag gillar inte ens låten.

Jag tycker att den irriterande refrängen är så banal att ett barn kunde ha hittat på den. Och ändå satt den i min skalle som ett envist plåster. Men det är klart, det är väl så en hitlåt ska fungera.

Trots mina känslor för låten, kunde jag inte låta bli att glädjas när jag såg omröstningen i Eurovision Song Contest i kväll. Eric Saade sjöng Popular hur bra som helst och framförandet och dansen var i världsklass. Att den hamnade på tredje plats efter att 43 oberäknerliga länder hade röstat, får väl betraktas som ett  mirakel. Det är många år sen Sverige har lyckats så bra i Europa-finalen.

Så grattis Eric! Du gjorde ett bra jobb och jag kände mig lite extra stolt över att vara svensk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: