Hopplös eller hoppfull?

När jag var i tonåren bestämde jag mig för att jag skulle tänka positivt. Det där har präglat mig ända sen dess och varit något som nästan alltid hjälpt mig att må riktigt bra. Baksidan av det var att jag hade svårt att förstå människor som hade problem. Jag tyckte det skulle va så enkelt för dem att bara tänka positivt och så skulle allt bli bra igen.

För sju år sen började jag jobba på ett behandlingshem. Då öppnades mina ögon inför de stora problem som finns i vårt land. Jag hade ingen aning om att så många människor mådde så dåligt. Till oss kommer barn och ungdomar som ofta har en tragisk bakgrund. Många har problem med ångest och självmordstankar.

Jag tror fortfarande att man kan öka sin livskvalité avsevärt genom att tänka positivt. Men jag har också förstått att många har problem som är så djupa att resan från mörker till ljus i livet kan ta lång tid.

Igår fick jag ett tips via en tjej på Instagram. Hennes kompis hade spelat in en video och när jag tittade på den blev jag djupt berörd. Så nu tänkte jag dela med mig av den här. Glöm allt annat för fyra minuter och se videon. Och tänk efter om du känner någon som du borde skicka länken till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: