Fotbollsfri zon

Jag blev väldigt sugen på att gå på bio i kväll, så jag ringde min vän K. Men att få honom som sällskap var dömt att misslyckas, för det är tydligen nåt fotbollselände på TV i kväll igen. EM verkar vara oändligt.

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av fotboll, men för åtta år sen övergick ointresset i nån slags allergi. Då hade vi under några veckor en kille inneboende, som skulle göra praktik i närheten. Men på något sätt lyckades han smita ifrån praktiken och varje gång jag var hemma låg han i soffan och såg på fotboll. Mitt välkända tålamod var då som bortblåst.

Min bild av fotboll är att TV-rutan visar en grön plan där inte mycket händer under en och en halvtimme. Bollen skickas fram och tillbaka, men hamnar i stort sett aldrig i mål. Ändå skränar publiken konstant och kommentatorerna gapar för att överrösta dem. Om en spelare råkar peta på en annan, slänger sig denne ner på marken och vrider sig i påhittade plågor, för att om möjligt få frispark eller straff. Och när man tror att det äntligen är slut, blir det alltid förlängning och straffar, så vi som väntar på att se nåt annat får vänta i evigheter.

Den här bildmixen som jag har gjort, säger väl allt egentligen:

Inget illa ment mot alla fotbollsvänner, men låt mig slippa!

I år har jag tänkt så här i mitt stilla sinne: Här är jag – en kreativ och snäll singel-man, som inte ser på fotboll. Kvinnorna borde stå i kö utanför min dörr! Men inte är det så! Det är rätt konstigt, tycker jag.

Annonser

4 svar to “Fotbollsfri zon”

 1. Maggan (May-Britt) Johnson Says:

  Hej Tony!! Jag undrar om det är ett slälktdrag att inte vara särskilt förtjut i fotboll, jag är mycket måttlig för denna sport, Hocky däremot är riktigt kul när Sverige deltar.
  Jag är just nu på Gotland, åker tillbaka till Tyresö den 13:e, packar och städar. Jaghoppas allt blir bra.
  Sköt om dig och ha det bra.

 2. Elin Says:

  Det är sista helgen nu pappa! (sen börjar iofs OS om bara några veckor, o det är du väl inte så förtjust i heller…) kram

 3. Stanley Almqvist Says:

  Sport är ju till för att bekräfta den sexuella identiteten: Jag är man för jag älskar sport.

 4. Marita Says:

  Heja Tony ÄNTLIGEN en man som vågar stå upp!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: