Falsk som vatten

Thrillern Falsk som vatten hade premiär vid midnatt en mörk novemberkväll 1985. Mannen bakom filmen – Hasse Alfredsson – höll ett kort introduktionstal för premiärpubliken och sa ”Nu ska jag skrämma er ordentligt”. Filmen har fortfarande en spännande kärna, men i övrigt har den inte precis blivit bättre med åren. Man kan till exempel undra hur Stellan Skarsgård kunde få en enda roll till efter den.

På tal om vatten: I förrgår kom det ett brev som meddelade att vattnet i samhället där jag bor har förhöjda värden av bakterier. Alla uppmanas att koka vattnet innan vi dricker det. Eller blandar saft. Eller brygger kaffe eller te. Jag dricker alltid vatten till maten, så snacka om störning i mina vanor! Att koka vatten och sen kyla det till dricktemperatur tar ju evigheter.

Igår gick jag till Konsum och hittade vatten på flaska. 18 spänn för en och en halv liter vanligt vatten! Och det tar tio dagar innan man beräknar att vattenproblemet är löst.

Härom året var jag i Thailand med min dotter Ida. Under tio dagar klarade vi oss från magsjuka, men på planet mot Sverige började vi må dåligt. Vi hade ätit i Bangkok innan vi for till flygplatsen och drack förstås flaskvatten. Men vad vi inte tänkte på var att isen vi fick var gjort på kranvatten.

Vi svenskar är ju väldigt priviligierade som kan dricka vatten direkt ur kranen. Men det tänker vi inte på. Sånt som är självklart sätter vi inte värde på förrän vi mister det.

Egentligen har vi massor av saker att vara tacksamma över, sånt som inte är självklart i andra länder. Så i stället för att klaga borde vi tänka på alla plus vi har i livet och gå omkring med ett tacksamt leende på våra läppar. Det finns mycket som är vatten värt.

Annonser

Ett svar to “Falsk som vatten”

  1. Eivor Marianne Says:

    Du har alltid så bra tankar! Varifrån kommer dom?
    (Typiskt mammor att berömma sina söner!) Kram Mom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: