Film Film Film, del 20

Bild

Hösten är här. Löven gulnar, mörkret sänker sig tidigare och det känns gott att kura i soffan till en bra film. Den här gången har jag valt att skriva om några ”gula” filmer.

Film20-b

Little Miss Sunshine är en tragikomisk road movie om en familj i kris. Trots alla möjliga problem och vansinniga händelser, är det här en film som bjuder på många skratt och en väldigt god eftersmak.

Film20-d

En enkel till Antibes handlar om den åldrade George, som vägrar att låta sina barn placera honom på ett vårdhem. Han har andra planer. Bra idé och bra rollinsatser, framför allt av Sven-Bertil Taube. Men trots det känns det som att filmen aldrig riktigt lyfter.

Film20-c

Quentin Tarrantino gillar bloddrypande historier och i Kill Bill passerar han nästan gränsen för vad man orkar se. Men trots det är filmen sevärd. Tarrantino är en mästerlig filmskapare och en stor stilist. Men känsliga personer varnas!

Film20-e

Små citroner gula överraskade mig. En romantisk komedi på svenska – kan det va nåt att ha? Ja, absolut! Jag har svårt att sätta fingret på vad det är som gör att allt blir så rätt. Det bara fungerar.

När jag såg den första gången, tyckte jag att killen i filmen var överdrivet töntig. Men efter att ha sett den igen med några tjejkompisar, visade det sig att han gick hem totalt hos dem. Så missa inte att se en film som lämnar alla med ett leende på läpparna.

Film20-f

Till sist en film som handlar om färgade hembiträden i USA i början av 1960-talet – Niceville. Det är lite otippat att det temat skulle vara så intressant, men man dras snabbt in i handlingen och kan inte undgå att bli engagerad. Bra story, väl berättad, välspelad. En riktigt, riktigt bra film, som behöver ses!

Annonser

2 svar to “Film Film Film, del 20”

  1. Jakob Moberg Says:

    Alltid trevligt med tips på bra filmer. Tack för det.

  2. womens fashion Says:

    Everyone loves what you guys are up too. Such clever
    work and coverage! Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated you guys to blogroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: